Contact Mail Contact Phone
Vivere Otium d.o.o.- Naše usluge
Vivere Otium d.o.o.- Naše usluge

Usluge za kupce nekretnina

U sljedećim poglavljima pronaći će te detaljne informacije o našim savjetima za Vašu nekretninu. Naš stručni tim iskusnih savjetnika je uvijek spreman da Vam pomogne – od Vašeg osobnog upita te financijskih i ugovornih pregovora sve do naših follow-up usluga nakon zaključenja transakcije.

Za više informacija molimo kliknite na jedno od dolje navedenih područja:

 • Komunikacija/pretraživanja
 • Savjetovanje
 • Financijsko savjetovanje i obrada
 • Upravljanje ugovorima i pregovorima
 • Nakon kupnje nekretnina

Komunikacija/pretraživanja

Od Vašeg prvog kontakta s nama bit će Vam posvećena najviša razina prioriteta. Opišite nam što tražite, postavite pitanja o nekretninama te nam izrazite svoje osobne želje. Brinut ćemo se o svim Vašim potrebama od prvog dana te ćemo skupa s Vama pripremiti sve potrebne korake za razgledavanje nekretnina na različitim lokacijama.

Nećemo se ograničiti samo na naš opsežan portfelj nekretnina i na onaj naših partnera, već ćemo se usmjeriti i na posredovanje kupnje drugih nekretnina prema Vašim željama i potrebama. Ova usluga će Vam omogućiti uštedu mnogih napora te se tako sasvim opušteno ibezbrižno možete pripremiti za Vaš vlastiti obilazak razmatranja nekretnina.

Ako dolazite iz inozemstva moguća je organizacija prenoćenja u hotela ili posredovanja iznajmljivanja automobila od strane našeg ureda.

Ako želite, rado ćemo Vas dočekati na aerodromu ili ćemo organizirati transfer od hotela.

Bilo da se radi o sportskim, kulturnim aktivnostima ili ste samo željni mondenog života, Hrvatska nudi ekskluzivnost koju će te poželjeti. Srdačno Vas pozivamo da upoznate zemlju te potencijalnu lokaciju Vaše buduće nekretnine.

Savjetovanje

Prvom susretu i savjetovanju s Vama posvećujemo dovoljno vremena kako bi se izbjegle nepotrebne nesuglasice.

Komunikacija o svim Vašim zahtjevima i potrebama, koji bi omogućili izvođenje profesionalnog procesa kupnje, je iznimno važna za nas.

Već unaprijed biste trebali znati na kojim će se čimbenicima i brojkama bazirati Vaša buduća odluka o kupnji. Nakon savjetovanja s nama će te biti upoznati sa svim uvjetima i odredbama kao što su ovjereni kupoprodajni ugovor, predugovor, porez na imovinu, porez na kapitalne dobitke te konačna potvrda gradnje.

Uz to će te, naravno, dobiti sveobuhvatan izračun svih dodatnih troškova (troškovi javnog bilježnika i registracije, porez na kupnju nekretnina, porez na dobit ili drugi potencijalni troškovi) koji su za Vaš slučaj i za daljnje investicijske odluke relevantni.

Financijsko savjetovanje i obrada

Naravno da su financijsko savjetovanje i obrada također dio našeg savjetodavnog programa. Uz našu mrežu savjetnika i naše bankarske partnere dostupni smo Vam na svim područjima financijske pripreme.

U suradnji s određenom bankom možemo za Vas izraditi pojedinačnu kalkulaciju za željeno financiranje, a također nudimo i uslugu pomoći prilikom otvaranja bankovnog računa. Usporedbom i pregovorima Vaših financijskih uvjeta smo kao savjetnik (koji poznaje lokalno tržište) često u poziciji pronaći banku koja sa svojim kamatnim stopama i uvjetima financiranja najbolje odgovara Vašim potrebama.

Molimo Vas da nam se obratite u bilo koje doba kako bismo Vam pomogli u izravnom financijskom izračunu. Radujemo se što Vam možemo pomoći!

Upravljanje ugovorima i pregovorima

Nakon pozitivne odluke o kupnji Vas vodimo k sljedećem koraku. S prodavateljem ćemo za Vas ugovoriti privatno potpisivanje kupoprodajnog ugovora (predugovora) te ćemo za Vas preuzeti pregovore.

Na ovom području djelujemo kao posrednik između kupca i prodavatelja te nagalašavamo uvjetne i ugovorne detalje za obje ugovorne strane. Sve navedeno je potrebno kako bi proces kupnje mogao teći na čisto objektivnoj razini.

Kao profesionalni partner nastojimo kod upravljanja složenim kupovnim transakcijama zadovojljiti kako kupca tako i prodavatelja te postići pravedan ishod u pogledu cijena i uvjeta transakcije za obje ugovorne strane.

Za transakcije kupnje putem hrvatskih društava s ograničenom odgovornošću (d.o.o.) savjetujemo se s relevantnim know-how odvjetnicima našeg povjerenja, koji su specijalizirani za navedeno područje s višegodišnjim iskustvom, kako bismo stvorili pogodnu ugovornu i korporativnu strukturu. Odvjetnici, koji su dio naše mreže stručnjaka, jamče optimalnu i pravno sigurnu kupnju Vaše nekretnine.

Nakon kupnje nekretnina

Nakon uspješne kupnje i transporta Vaše nove nekretnine trebalo bi konačno nastupiti bezbrižno razdoblje uživanja.

Pogotovo u ovako važnom trenutku mi Vama i dalje stojimo na raspolaganju, kako sa savjetima tako i sa vrijednim preporukama. Za Vašu osobnu bezbrižnu integraciju u Hrvatskoj može biti važno iz samog početka krenuti pravim putem.

Smatramo iznimno važnim zadatkom i dalje pružati profesionalno i osobno savjetovanje.

Naše profesionalne postprodajne usluge sa širokom mrežom različitih partnera, stručnjaka i davatelja usluga su Vam od tog trenutka u bilo koje doba dostupne.

Osjećajte se sigurno u našem poduzeću, čak i u razdoblju koje slijedi nakon sastanka kod javnog bilježnika. Željeli bismo Vas i dalje pratiti te sa svim našim iskustvom i kontaktima uvijek biti pouzdan partner.

Dolje je naveden detaljan popis svih naših usluga:

Savjetovanje prije kupnje

 • Nudimo detaljne i stručne savjete.
 • Svaki objekt se detaljno provjerava.
 • Naša web stranica i baza podataka se ažuriraju svakodnevno.
 • Prethodno razgledavamo sve potencijalne objekte.
 • Nabavljamo Vam dokumentaciju potrebnu za kupnju.
 • Imamo međunarodno, dobro obučeno i iskusno višejezično osoblje.
 • Sve ćemo poduzeti kako bismo ispunili želje i očekivanja naših klijenata.
 • Za naše klijente i vlasnike nekretnina smo dostupni 365 dana u godini, gotovo danonoćno.

Tijekom procesa kupnje

 • Zajedno s Vama ćemo otvoriti bankovni račun kod jedne hrvatske banke.
 • Rekonstrukcija bankovne garancije s prodavateljem.
 • Posredujemo u kontaktu s bankom te u tehničkoj podršci s plaćanjem.
 • Prema zahtjevu sastavljamo prelimarnu popis.
 • Uglavnom nas zastupaju odvjetnici i javni bilježnici koji govore engleski te na taj način možete razumjeti svaki detalj procesa kupnje.
 • Organiziramo pripremu privatnog i notarskog kupoprodajnog ugovora.
 • Brinemo se o povjerljivim upravljanjem pologa sve do ovjerenja.
 • Nudimo široki spektar usluga kao npr. financiranja, stručnjaka, konzultanata itd.
 • Dajemo kontaktne podatke odvjetnika, kuća namještaja, dizajnera interijera, arhitekata, izvoditelja radova, osiguranja i poduzeća za seobu.

Nakon procesa kupnje

 • I dalje će te uživati u našim osobnim uslugama.
 • Pomoći ćemo Vam prilikom registracije Vaše nekretnine u zemljišnu knjigu.
 • Dati ćemo Vam detaljan pregled administrativnih obaveza koje ste dužni platiti.
 • Tijekom Vaše odsutnosti brinut ćemo za Vaša zastupanja na sastancima vlasnika.
 • Pomoći ćemo Vam u osnivanju Vaše nekretnine (uključujući i izmjene) ukoliko to zatražite. Imamo najbollje kontakte s arhitektima i dekoraterima.
 • Rado ćemo za vrijeme Vaše odsutnosti, ukoliko to zatražite, ugovoriti održavanje Vaše nekretnine, vrta i bazena od strane specijaliziranih poduzeća.
 • Pružit ćemo Vam redovite obavijesti o hrvatskom zakonu nekretnina pomoću naših lokalnih odvjetnika.

Za upotpunjivanje pravnih i fiskalnih činjenica se brinu naši odvjetnici i računovođe koji govore njemački, engleski i hrvatski te će oni voditi brigu o lokalnom stanovništvu. Tako će te uvijek biti u sigurnim rukama!