Contact Mail Contact Phone
Vivere Otium d.o.o.- Naše usluge
Vivere Otium d.o.o.- Naše usluge

Usluge za prodavatelje

U sljedećim područjima naći će te detaljne informacije o našim savjetodavnim uslugama u vezi vaše nekretnine. Naš stručni tim iskusnih savjetnika je spreman kako bi Vam pomogao – od procjene Vaše nekretnine i naših inovativnih marketinških aktivnosti pa sve do našeg profesionalnog upravljanja usluga vezanih uz ugovor i transakciju.

Za više informacija kliknite na jedno od dolje navedenih područja:

 • Procjena
 • Marketinške aktivnosti
 • Plasman naloga klijenata/ugovora o posredništvu
 • Ekskluzivni ugovor
 • Ugovorni i prodajni menadžment

Procjena

Koliko vrijedi Vaša nekretnina?

Za stručno vrednovanje Vaše nekretnine potrrebno je nekoliko faktora uzeti u obzir. Uz javno poznatu tržišnu razinu cijene nekretnina i zemljišta, individualna pozicija, kvaliteta, sadržaj i raspored vaše imovine igraju veliku ulogu. Osim toga, dobra ili vrlo dobra lokacija, lijep pogled, dopiranje sunčeve svjetlosti u prostor i praktičan pristup infrastrukturi u manjim i većim sredinama s shopping, sportskim i zabavnim sadržajima vode do većih vrijednosti nekretnina.

Kako bismo što pouzdanije procijenili Vašu imovinu, pozornost posvećujemo i individualnoj povijesti Vaše imovine kao i dodatnoj vrijednosti zbog promjena, obnova ili održavanja koji su prilagođeni trenutnim tržišnim uvjetima.

Međutim, osobni savjetodavni razgovor uz prethodno navedene objektivne kriterije, prema našem mišljenju, je kritičan. Naime, kao vlasnik i prodavatelj dakako imate pravo na emocionalno i profit-orijentirano gledište tokom ukupne procjene Vaše imovine. Uz sve navedene čimbenike možemo za Vas izraditi prilagođenu preporuku za izračun cijene te s Vama pronaći zajedničku osnovu za unosnu i realnu prodajnu cijenu. Naravno, da su naši savjeti u tom kontekstu potpuno besplatni.

Čak i ako ste samo znatiželjni te trebate stručno mišljenje u odnosu na procjenu vrijednosti Vaše nekretnine kako biste zaključili Vašu odluku o prodaji, možete nas u bilo koje doba kontaktirati i dogovoriti termin.

Radujemo se osobnom susretu s Vama i konstruktivnoj razmjeni mišljenja.

Marketinške aktivnosti

Kao Vaš savjetnik za nekretnine preuzet ćemo, od trena primitka Vašeg naloga/narudžbe, sve potrebne korake da bismo Vašu nekretninu profesionalno utržili.

Opisat ćemo Vam naše različite marketinške alate u osobnom razgovoru te ćemo odlučiti, zajedno s Vama, koji moduli iz naše ponude najbolje odgovaraju utrženju Vaše nekretnine.

Slijedi izbor marketinških i propagandnih materijala:

 • Izrada prodajne dokumentacije (pregled)
 • Profesionalne visokosjajne fotografije
 • Oglas Vaše nekretnine u našem uredu za nekretnine (izlog)
 • Postavljanje znaka „Prodaje se“ ispred Vaše nekretnine
 • Slanje popisa odabranih klijenata
 • U dogovoru s Vama obavljanje određenih marketinških aktivnosti putem oglasa u regionalnim i međunarodnim stručnim časopisima (za ekskluzivne ugovore)
 • Ciljani Internet-marketing, i izvan prezentacije na našoj webstranici.

U svim našim marketinškim aktivnostima veliku vrijednost pridodajemo najvećem stupnju diskrecije tijekom komunikacije o Vašoj prodajnoj ponudi kao i potrazi za ozbiljnim kupcima s najvećim mogućim ponudama za Vašu nekretninu.

Plasman naloga klijenata/ugovora o posredništvu

Po primitku Vašeg verbalnog naloga dokumentirat ćemo u urednom ugovoru o posredništvu sve značajne uvjete naše suradnje tijekom marketinške faze.

Naši uvjeti za uspješnu potragu za zainteresiranim kupcem kao i potpuna podrška i razvoj procesa prodaje pod normalnim tržišnim uvjetima su Vam poznati.

Za naše ekskluzivne klijente koji nam svoju nekretninu za unaprijed određeno vrijeme s jedinstvenim distribucijskim pravom povjeravaju, možemo još učinkovitije i usmjerenije poslovati – ne samo u pogeldu uvjeta,već i u odnosu na ulaganja u vlastite marketinške aktivnosti.

Molimo Vas da nas kontaktirate osobno u bilo koje doba ukoliko imate pitanja o našem eksluzivnom ugovoru koji uključuje posebne uvjete. Radujemo se da smo u mogućnosti objasniti Vam sve alternative u tom pogledu.

Ekskluzivni ugovor

Kvalificirana ekskluzivna provizija je jedini način da se postigne puni potencijal u smislu vremena i usluga te osigura metodologija za odrđivanje uspješnosti kao odraz naših marketinških aktivnosti.

Kvalificirana ekskluzivna provizija nudi sljedeće prednosti:

 • Savjetovanje i podrška orijentirani klijentu
 • Postizanje punog radnog vremena i maksimalnog uslužnog potencijala
 • Individualni marketinški koncepti
 • Posebni uvjeti
 • Evaluacija reakcija na oglašavanje
 • Izbor potencijalnih kupaca

Iskoristite priliku dodijeljivanja ekskluzivnih naloga!

Ugovorni i prodajni menadžment

Nakon pronalska ozbiljnog potencijalnog kupca za Vašu nekretninu posvećujemo se u potpunosti, s našom temeljnom kompetencijom i mrežom savjetnika, Vama.

Već smo odredili Vašu idealnu strategiju te utvrdili potrebne pretpostavke za eventualne preliminarne razgovore.

Proces prodaje je individualno prilagođen Vašim zahtjevima. Uz sve ekonomske uvjete, također, Vam možemo dati informacije o Vašoj poreznoj situaciji ili, ukoliko to želite, uključiti Vas u ukupni proces prodaje.

Objašnjenje i formulacija privatno potpisanog predugovora je sastavni dio našeg savjetodavnog programa kao i pojašnjenje i priprema procesa kupnje i plaćanja. Možete se osloniti na naše dugogodišnje iskustvo stručnog posredovanja, pogotovo u posljednjim fazama pregovaranja te u sastavljanju kupoprodajnog ugovora s potencijalnim kupcem.

Brinemo da se svi značajni aspekti i čimbenici uzmu u obzir: Potrebni dokumenti su pravodobno dostupni i izdani, te su naši povjerljivi odvjetnici i porezni savjetnici uvijek spremni odgovoriti na pitanja o složenim transakcijama poslovne prodaje. Pregovaramo izravno s relevantnim javnim bilježnicima i vlastima, te pripremamo službeni kupoprodajni ugovor, uključujući i prijevod, unutar profesionalno određenog vremenskog okvira.

Naš „Know-how“ je jamstvo za sigurnost: Možete se slobodno osloniti na naše vještine u pregovaranju i vođenju prodaje. Na temelju naše opsežne pripreme dan zaklučenja procesa prodaje možete s zadovoljstvom, lakoćom i spokojem isčekivati.